Особливості реалізації програми “єВідновлення” у Харківській області

Жителі яких районів подали найбільше заяв на компенсацію за пошкоджене житло

У Харківській області триває реалізація програми “єВідновлення”. Нове житло за програмою придбали понад 200 жителів регіону. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов розповів, що 4641 заява надійшла до профільних комісій на компенсацію за повністю знищене житло. За отриманими заявами було сформовано 1518 сертифікатів на загальну суму майже 2,2 мільярда гривень. Також за результатами розгляду 11 звернень громадян ухвалили рішення про надання грошової компенсації для будівництва нового житла. Сума компенсації становить 27,5 мільйона гривень.  

За словами Олег Синєгубова, вже скористалися сертифікатами та придбали нові оселі 212 жителів області. Власники зруйнованого житла купили 165 квартир та 47 приватних житлових будинків на суму 360 мільйонів гривень, з них житловими сертифікатами оплачено понад 354 мільйони. 

“Процес надання компенсацій жителям області за пошкоджене або повністю знищене майно за програмою “єВідновлення” триває, це один із пріоритетних напрямків роботи”, – зазначив Олег Синєгубов. 

Крім цього, в межах програми “єВідновлення” 17271 заявник отримав компенсацію за пошкоджене майно внаслідок збройної агресії РФ. На їхні рахунки перерахували майже 1,6 мільярда гривень. Ще для 814 жителів області передали на виплату понад 133 мільйони. Найбільше заяв подали жителі Ізюмського, Харківського та Чугуївського районів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харкові внаслідок ворожих атак 27-28 березня було пошкоджено 19 багатоквартирних будинків. Які роботи спеціалісти виконали в будинках, читайте за посиланням.

Читайте також, скільки коштів спрямували міжнародні фонди на відновлення Харкова





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться