Скільки будинків у Харкові та області відновили коштом іноземних партнерів

Коштом міжнародних донорів відновили понад 1,3 тис. будинків

Завдяки спільній роботі міжнародного співтовариства та державного сектору у Харківській області загалом вдалося відновити 1 643 об'єкти, які були пошкоджені внаслідок ворожої агресії. Про це розповів начальника Харківської ОВА Олег Синєгубов, пишуть "Коментарі. Харків".

“У складні часи ми ще більше згуртувалися й посилили  співпрацю з нашими іноземними партнерами. Вони на ділі продемонстрували підтримку Харківщини”, - наголосив очільник ХОВА. 

За його словами, 1319 приватних будинків та 48 багатоповерхівок було відремонтовано коштом міжнародних донорів. 

“За кожною цифрою стоять українські громадяни, які завдяки увазі всього цивілізованого світу продовжили жити у своїх відновлених помешканнях”, - наголосив Олег Синєгубов.

Також, за словами начальника ХОВА, 10 медичних та 6 навчальних закладів відбудовано саме в межах іноземної фіндопомоги. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Харківський міський голова Ігор Терехов розповів про подальше відновлення Харкова.

Ігор Терехов розповів про ситуацію в місті. За його словами, у Харкові в результаті російської агресії пошкоджено 65% закладів охорони здоров'я, 56% закладів освіти та 35% - культури. 

“Крім тисяч житлових будинків, істотно зруйновані медичні заклади, заклади освіти та культури. Але, завдяки вашій підтримці, субвенціям держави, допомозі західних партнерів, ми крок за кроком відновлюємо їх і маємо амбітні плани на цей рік. У 2024 році ставимо за мету відновити 57 шкіл, які так чи інакше були пошкоджені, та ще 157 багатоповерхових будинків. Загалом збитки, завдані місту Харкову, враховуючи останні обстріли, вже становлять 10 мільярдів доларів”, - повідомив мер.




Джерело: https://t.me/synegubov/8238
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться