Для харків'ян розробили спеціальну інструкцію: подробиці

Як харків'янам отримати компенсацію за пошкоджене та зруйноване житло

Харків постійно потерпає від ворожих ударів - окупанти руйнують об'єкти критичної та цивільної інфраструктури. Військові рф обстрілюють житлову нерухомість. Щоб допомогти харків'янам з отриманням компенсації за пошкоджене та зруйноване житло, у Харківській міській раді розробили покрокову інструкцію, повідомляють “Коментарі”.

Департамент житлово-комунального господарства презентував покрокову інструкцію, як працювати з державною програмою “єВідновлення”.

Фахівці розробили детальну схему у зв'язку з постійними зверненнями харків'ян.  Начальник технічно-аналітичного відділу департаменту Костянтин Коротич пояснив, що не всі власники пошкодженого або знищеного через бойові дії житла розуміють, як правильно подати заявку на компенсацію від держави та які існують типи компенсацій. “Ця схема допоможе швидко та без зайвих проблем подати заявку на компенсацію”, - наголосив чиновник. 

У Харківській міській раді зазначили, що харків’яни вже отримали 368 млн грн на ремонт пошкодженого житла та 57 млн грн у вигляді сформованих сертифікатів за знищене житло в рамках програми “єВідновлення”.  

З покроковою інструкцією з отримання грошової допомоги від держави можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, що в Україні змінили правила отримання грошової допомоги на відновлення житла. У рамках компенсації доступна не тільки можливість отримати кошти на придбання нового об'єкта, але й на повну відбудову зруйнованого будинку. Детальніше про нові правила читайте за посиланням

Раніше “Коментарі” повідомляли про види компенсації за зруйноване житло




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться