Компенсацію за проживання ВПО нараховують по-новому: що змінилося

Хто може отримати компенсацію за ВПО

Власники житла, які прихистили внутрішньо переміщених осіб, можуть отримати компенсацію за проживання ВПО. Однак перелік осіб, які мають право подати заявку на отримання виплат, змінили. Хто та як може подати заявку в Харкові повідомляють “Коментарі” з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

У міськраді зазначили, що до Центру надання адміністративних послуг міста Харкова та його територіальних підрозділів з 1 по 31 січня 2024 року інформацію  про безоплатне розміщення внутрішньо переміщених осіб подали понад 100 власників житла. 96 осіб повідомили про проживання ВПО особисто, ще 19 надіслали повідомлення на електронну пошту.

“З 1 по 5 лютого фахівці районних управлінь соцзахисту внесли до реєстру 1886 заяви від власників житла, які прихистили 4008 ВПО”, - уточнили у міській раді.

Також власникам житла, які розмістили ВПО, нагадали, що з 30 грудня змінилися форми повідомлення і заяви, необхідні для отримання компенсації за безоплатне розміщення внутрішніх переселенців. “Крім того, було скасоване надання компенсації за осіб, з якими господар пов’язаний родинними відносинами, споріднення яких засноване на шлюбі та кровному родстві (чоловік, дружина, батько, мати, діти, онуки, зокрема, повнолітні)”, - наголосили у міській раді.  

Власники житла, які розміщують ВПО, можуть ознайомитися з оновленими формами заяви та повідомлення за посиланням.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що в Україні перевіряють місця тимчасового проживання внутрішніх переселенців. Контролюють наявність доступу переселенців до необхідних послуг та першочергової допомоги. Детальніше про умови проживання переселенців, читайте за посиланням

Читайте також, яку допомогу надають переселенцям у Харкові.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться