Правила передачі гуманітарних ліків змінилися: що відомо про нові умови

Які ліки дозволено приймати медичним закладам від благодійних організацій

Під час повномасштабної російської агресії у тому числі благодійні організації  підтримують Україну та надають необхідну допомогу. Однак правила передачі деякої допомоги змінилися. Про нові умови передачі гуманітарних ліків до медзакладів Харківської області, повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію ХОВА.

У Харківській ОВА обговорили нові правила та ухвалили певні рішення щодо організації процесу. Заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов повідомив, що відповідно до офіційної процедури отримання гуманітарних ліків та медобладнання, представники БО мають авторизуватися в інформаційно-аналітичному ресурсі MedData. В окремому підрозділі зафіксовані потреби всіх медзакладів країни. Благодійники можуть обрати той чи інший заклад охорони здоров’я та передати наявну гуманітарну допомогу.

Щоб уникнути непорозуміння між благодійними організаціями та медичними установами Харківської області, планують організувати додаткову зустріч з представниками профільних волонтерських організацій та провести роз’яснення щодо механізму приймання-передачі лікарських засобів та медобладнання, як гуманітарної допомоги. 

Визначені також вимоги до гуманітарних ліків та медобладнання. Директор Департаменту охорони здоров’я Харківської ОВА Максим Хаустов зазначив, що медзаклад має право прийняти у благодійників лише сертифіковані в Україні препарати, строк придатності яких не закінчиться протягом найближчих 3 місяців. 

Також медзаклади заборонено приймати лікарські засоби, що потребують особливих умов транспортування чи зберігання. 

Раніше "Коментарі" повідомляли, що у Харкові відновив роботу пологовий будинок, який не працював майже 2 роки.

А в Харківській області почали працювати мобільні аптеки. Які ліки там можна купити, читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться