Бебі-бум у Харкові триває: подробиці

Скільки дітей народилося в Харкові за тиждень

Від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України в Харкові народилося понад чотири тисячі дітей. Портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Харківської міської ради повідомляє, скільки немовлят з'явилися на світ у за перші сім днів лютого. 

За даними міської ради, у період з 1 по 7 лютого, у місті Харкові народилося 74 дитини.

“Як повідомили в Департаменті охорони здоров’я, серед новонароджених - 37 хлопчиків і 37 дівчаток. Загалом з початку війни в Харкові з'явилося на світ 4265 дітей”, - йдеться у повідомленні міської ради. 

Нагадаємо, що у Харкові відновлюють роботу медичних закладів. На початку лютого у місті відновили роботу пологового будинку №1. Медичний заклад на початку повномасштабне вторгнення отримав пошкодження та не працював майже два роки. Будівлю відремонтували коштом міжнародних партнерів. Ремонтні роботи провели на всіх поверхах закладу, відновили близько 880 кв. м покрівлі, шість вхідних груп, понад 150 вікон та 100 дверей у палатах.

Тож з лютого 2024 року в Харкові функціонують усі сім пологових будинків.

До відновлення роботи медичного закладу там встановили систему вентиляції в операційній, відновили комунікації, встановили апарат УЗД та операційний стіл. Також планують встановити в пологовому біохімічний аналізатор та додаткові ліжка для прийому пологів.

Переглянути фото оновленого пологового будинку можна за посиланням

Раніше “Коментарі” повідомляли, що в Україні за 2023 рік народилося понад 180 тисяч дітей. У Харківській області цей показник становить 7454 дитини. Детальніше про демографічну ситуацію читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться