У Харкові відновив роботу важливий медичний заклад (ФОТО)

У пологовому будинку встановили сучасне обладнання

У Харкові, після майже двох років простою, поновив прийом пацієнток міський пологовий будинок №1. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Директор установи Євген Благовіщенський розповів, що на початку повномасштабного вторгнення пологовий будинок зазнав кількох ворожих ударів. Наймасштабніший стався 1 березня 2022 року, після чого стаціонар припинив роботу.

Як зазначив в. о. директора Департаменту охорони здоров'я Ігор Кулик, на всіх поверхах будівлі, за сприяння Міжнародної організації з міграції, провели ремонтні роботи. Зокрема, відновили близько 880 кв. м покрівлі, шість вхідних груп, понад 150 вікон та 100 дверей у палатах.

“Відтепер усі сім пологових будинків Харкова функціонують і відповідають високим критеріям надання медичної допомоги”, - наголосив Ігор Кулик.

Медичний координатор МОМ Сергій Конченко розповів про зміни в пологовому будинку. Там встановили систему вентиляції в операційній, відновили комунікації, передали апарат УЗД та операційний стіл. У найближчих планах організації - передати ще біохімічний аналізатор та додаткові ліжка для прийому пологів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про махінації, які викрили в пологовому будинку. Слідчі повідомили про підозру у скоєнні злочину керівництву пологового будинку в Харкові - були викриті незаконні нарахування щомісячних премій та доплат.

Керівництво шляхом зловживання службовим становищем незаконно призначило собі щомісячні премії та доплати на загальну суму понад 400 тис. грн.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться