У деяких громадах Харківщини відновлять офлайн-навчання з вересня

З нового навчального року діти у деяких громадах Харківщини сядуть за парти

Уже з 1 вересня у Харківській області плануют відновити офлайн-навчання у громадах, де дозволяє безпекова ситуація. Насамперед – у Лозівському та Красноградському районах. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

"Разом із Міністром освіти і науки України Оксеном Лісовим та головою Представництва ЮНІСЕФ в Україні Муніром Мамедзаде оглянули будівництво захисних споруд.

Потреба в укриттях усіх закладів освіти області – 1084. Тому намагаємося залучити і кошти міжнародних партнерів, і державні, і місцеві ресурси", – зазначив очільник області.

Він підкреслив, що позиція влади незмінна: офлайн-навчання можливе тільки там, де дозволяє безпекова ситуація і створені для цього відповідні умови.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харкові замовили проєкт ще однієї підземної школи за 1,5 млн гривень

Управління освіти Новобаварського району Харкова 14 лютого уклало договір на 1,5 млн грн з ТОВ “Танкріабуд” щодо розробки проєктної документації на будівництво підземної школи у місті. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центру.

Будівництво протирадіаційного укриття-підземної школи заплановане на території ліцею №153 по вул. Академіка Богомольця, 15. За даними системи публічних закупівель "ProZorro", проєкт має передбачати влаштування окремої захисної споруди.

Нагадаємо, першу підземну школу будують в Індустріальному районі Харкова. Очікується, що у дві зміни у школі зможуть навчатися 900 дітей.

Нагадаємо, Харківський міський голова Ігор Терехов у жовтні 2023 року заявив, що в кожному районі міста має з’явитись підземна школа.

Також у Слобідському районі планують зведення офісної будівлі-укриття по вул. Георгія Тарасенка, 88, яку планують використовувати, зокрема, для потреб школярів. Розробка проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки коштуватиме 95 000 грн. Це багатофункціональний центр, який раніше хотіли реалізувати у Саржиному Яру.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться