У Харкові замовили проєкт ще однієї підземної школи

У місті замовили проєкт будівництва підземної школи за 1,5 млн гривень

Управління освіти Новобаварського району Харкова 14 лютого уклало договір на 1,5 млн грн з ТОВ “Танкріабуд” щодо розробки проєктної документації на будівництво підземної школи у місті. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центру.

Будівництво протирадіаційного укриття-підземної школи заплановане на території ліцею №153 по вул. Академіка Богомольця, 15. За даними системи публічних закупівель "ProZorro", проєкт має передбачати влаштування окремої захисної споруди.

Нагадаємо, першу підземну школу будують в Індустріальному районі Харкова.

У грудні 2023 року був укладений договір на 712,9 тисяч грн між управлінням з будівництва, ремонту та реконструкції департаменту ЖКГ та ПАТ “Трест Житлобуд-1” щодо розробки проєкту будівництва протирадіаційного укриття-підземної школи на території гімназії №88 по вул. Генерала Момота, 8. Ще 95 000 грн коштувала експертиза цього проєкту. Очікується, що у дві зміни у школі зможуть навчатися 900 дітей.

Нагадаємо, Харківський міський голова Ігор Терехов у жовтні 2023 року заявив, що в кожному районі міста має з’явитись підземна школа.

Також у Слобідському районі планують зведення офісної будівлі-укриття по вул. Георгія Тарасенка, 88, яку планують використовувати, зокрема, для потреб школярів. Розробка проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки коштуватиме 95 000 грн. Це багатофункціональний центр, який раніше хотіли реалізувати у Саржиному Яру.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Діти, чиї домівки згоріли 9 лютого у Харкові, отримали ґаджети для навчання

Міністерство освіти і науки України за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) передало 501 гаджет дітям, які проживають у Харкові. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Харківський міський голова Ігор Терехов провів робочу зустріч з міністром освіти і науки Оксеном Лісовим і представником ЮНІСЕФ в Україні Муніром Мамедзаде. Вони відвідали харківську метрошколу та поспілкувалися зі школярами. 

15-ти дітям гості особисто передали ноутбуки. Серед них - шестеро учнів, чиї домівки згоріли 9 лютого під час атаки ворожих безпілотників по приватному сектору в Немишлянському районі. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться