Розвиток бізнесу в Харкові та області: яку грошову допомогу надають підприємцям

У 2024 році було схвалено 22 заявки на отримання коштів

У Харківській області в межах програми "єРобота" майже 300 підприємців отримали грошову допомогу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Від початку дії державної грантової програми в регіоні 777 підприємців подали бізнес-плани. Профільні комісії схвалили 296 заявок, а 182 вже отримали гроші на створення власної справи. Загальний розмір фінансування склав майже 70 млн грн. Від початку 2024 року обласна служба зайнятості вже отримала 47 бізнес-планів, з яких 22 було схвалено.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про зміни в державних програмах, які діють в регіоні. За його словами, за програмою “5-7-9%” кредитний ліміт для підприємств, що зазнали руйнувань та працюють на деокупованих територіях було збільшено до 150 млн грн. Також передбачена компенсація відсотків за програмою до рівня: 

  • 1% на перші два роки,

  • 5% з наступного року на інвестиційні цілі,

  • 3% на фінансування оборотного капіталу.

Поділилася своїм досвідом отримання гранту харків’янка Юлія Марченко. Ще на початку дії програми вона розробила та подала бізнес-план на створення кав’ярні з власним виробництвом пончиків. Харків'янка одна з перших отримала 250 тис. грн фінансової допомоги від держави на створення власної справи.

Вона розповіла, що підприємець отримує “безвідсотковий кредит” і ці кошти повертає державі у вигляді податків за себе та своїх співробітників. “У моєму випадку була головна умова – створити 2 робочих місця. Я найняла кондитера та баристу”, - розповіла Юлія Марченко. 

Асортимент продукції Юлія розробила разом з донькою та чоловіком. Зараз в меню налічується 9 різновидів пончиків з різними начинками. Також власниця закладу, орієнтуючись на смаки відвідувачів, розробила авторський рецепт без додавання ароматизаторів та підсилювачів смаку.

Ті, хто бажає відкрити власну справу, розробити дієвий бізнес-план та отримати грант, можуть звернутись до Харківського обласного центру зайнятості - скористатися тренінгами та консультаціями фахівців. 

“Кожному бажаючому долучитися до грантової програми, раджу не відкладати "на потім". Пробуйте, корегуйте і працюйте. Немає якогось секрету успіху – просто потрібно працювати”, - порадила Юлія Марченко.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що від початку повномасштабного вторгнення 70% бізнесу Харківської області припинило свою діяльність. Про створення унікальних умов для бізнесу в регіоні читайте за посиланням

Також у Харківській області триває реєстрація на грошову допомогу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться