Харків’янин здобув «золото» на Паралімпіаді та побив світовий рекорд

Спортсмени Харківщини здобули золоту та бронзову медалі Паралімпійських ігор

Рахунок харківським медалям на Паралімпіаді, яка триває у Парижі, відкрили плавці. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Михайло Сербін став паралімпійським чемпіоном на дистанції 100 м брасом у класі S11. Золоту медаль він виборов зі світовим рекордом 1:05.84. Найближчого суперника з Чехії українець випередив на 0.70 секунди. Третє місце посів ще один український плавець Данило Чуфаров.

Для Михайла це вже другі Паралімпійські ігри та пʼята медаль. У Токіо-2020 він здобув 1 золоту, 1 срібну та 2 бронзові нагороди.

В свою чергу, дебютант Паралімпійських ігор Данило Семенихін на дистанції 100 м брасом у класі SB5 виборов бронзову медаль.

Загалом за підсумками чотирьох змагальних днів Україна здобула на Паралімпіади в Парижі 27 медалей: 3 золоті, 10 срібних та 14 бронзових.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Стало відомо, як виступили спортсмени Харківщині на Олімпіаді у Франції

Впродовж літніх Олімпійських ігор 2024 року українські спортсмени вибороли 12 нагород: 3 золоті, 5 срібних та 4 бронзові медалі. За кількістю здобутих нагород Україна посіла 22 місце та показала найкращий результат за останні 12 років. Про це йшлося під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі ХОВА за участі начальника управління у справах молоді та спорту обласної військової адміністрації Костянтина Ананченко, інформує портал "Коментарі".

Харківську область у змаганнях представляли 8 спортсменів у 6 видах спорту. Деталі – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться