Понад сто тисяч росіян на Лимано-Куп’янському напрямку: що робиться на фронті

Де ведуться активні бойові дії розповіли у Харківській ОВА

Ворог не зменшує інтенсивність обстрілів населених пунктів. Гатить із артилерії та мінометів, продовжує активно застосовувати КАБи, навіть ті, що нашпиговані касетними боєприпасами. Про це в етері національного телемарафону повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

"На Лимано-Куп’янському напрямку росіяни тримають понад 100 тисяч військових. Ця цифра незмінна вже не перший місяць. Щодня противник продовжує тиснути біля Синьківки, Табаївки, намагається реалізувати наступальний потенціал. Безуспішно.

У Табаївці ворог веде активні бойові дії, щоб досягнути тактичних успіхів, однак ЗСУ дають гідну відсіч. Мета наших військових – зайняти висоти, звідки ворог наступає", – зазначив очільник області.

Олег Синєгубов зазначив, що із сотні тисяч зосереджених ворожих військових – штурмовиків близько 40 тисяч. Інші займаються забезпеченням та логістикою.

"І саме ці 40 тисяч постійно треба поповнювати, адже втрати у них величезні. Ворог настільки у деморалізованому стані, що російське військове керівництво на місцях вдається до практики загороджувальних загонів.

Якість ворожих штурмів також відрізняється від того, як було раніше. Спочатку штурмували танками, але українські захисники знищували техніку. Ворог почав штурмувати БТРами, але аналогічно без результату для нього. Нараз вже їдуть на МТ-ЛБ – тобто на так званих "мотолигах", на яких у штурмові дії в принципі не йдуть. Із цього вже можна зробити певні висновки", – сказав голова ХОВА.

Він наголосив, що триває активна робота з будівництва фортифікаційних споруд на Білгородському, Сумському, Вовчанському та на Лимано-Куп’янському напрямках.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Чорними шахедами окупанти атакували Харківщину вночі: наслідки "прильотів"

Сьогодні вночі, о 01:32 у с. Мартове Чугуївського району відбулась атака сімома БПЛА, частину – збили сили ППО. Зафіксовані влучання в будівлі дитячого садку та ліцею. Постраждалих немає. Правоохоронці зібрали уламки чотирьох БПЛА. НА фото видно, що вони, як і попередні, чорного кольору. Чим небезпечні такі Шахеди – читайте за посиланням.

Читайте також: Російська армія перекидає свої резерви: що робиться на Куп’янському напрямку



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться