Стало відомо, які плани у Росії на Харків

Чому російській війська інтенсивно обстрілюють Харків

Харків потерпає від ворожих обстрілів від початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України. У 2024 році окупанти поновили масовані обстріли міста. Президент України Володимир Зеленський розповів, які плани мають на Харків ворожі війська. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

“Мета Росії абсолютно очевидна – вони хочуть зробити все, щоб витиснути людей із Харкова, з області. Все, чого торкається Путін, перетворюється на руїни. Ми повинні зробити все можливе й неможливе, щоб якнайбільше наших міст і громад були від нього захищені”, - зазначив глава держави після візиту до Харкова 9 квітня.

Він вручив державні нагороди представникам Збройних Сил України, Нацгвардії, поліції, ДСНС, які допомагають рятувати життя, захищають Україну. 

“Але насправді все місто, уся Харківщина заслуговує на нашу вдячність, на нашу повагу – як і кожна українська громада, кожна наша людина, яка не підкорюється ворогу та робить усе, щоб зберегти життя”, - наголосив Володимир Зеленський.

Також він оглянув будівництво фортифікаційних споруд на Харківщині. За словами очільника країни, Харківська область – це дуже важливий напрямок. Він наголосив, що Україна має бути підготовленою. “А росіяни мають бачити, що ми готові оборонятися. І щоб наші люди розуміли, що Україна підготувалася, якщо ворог спробує наступати”, – наголосив Володимир Зеленський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 9 квітня окупанти обстріляли Харків КАБами. Детальніше про результати обстрілу читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться