Наступ на Харків та Київ: куди та коли можуть піти російські війська

Що відомо про підготовку Росії до масштабного наступу

В інформаційному просторі шириться інформація про ймовірний наступ російських військ на Харків та на Київ. Експерти висловлюють своє бачення розвитку бойових дій та прогнозують подальші напрямки наступу окупантів. У Центрі протидії дезінформації розповіли до чого варто готуватися, повідомляє портал "Коментарі".

“Наявність в інформаційному просторі таких експертів, які, зокрема, прогнозують наступи на Київ та Харків і готовність до цього протягом двох тижнів, а також говорять про будь-які дії росіян з Придністров‘я – це відвертий сюр”, – переконаний керівник ЦПД, лейтенант Андрій Коваленко.

На його переконання, “ці люди лише заробляють клікбейт на паніці, але взагалі не розуміються на військовій складовій і поширюють відверту брехню, нічим не відрізняючись від різних астрологів”. 

У ЦПД наголосили, що для наступу на Київ та Харків у ворога немає ресурсів, не створені відповідні угруповання, і вони не беруться за два тижні. Коваленко зазначив, що підготовка таких операцій займає місяці, для цього необхідні сотні тисяч людей і багато техніки. А Придністров‘я взагалі логістично відрізане, росіяни не можуть перекидати туди живу силу й техніку, а наявний там російський контингент не здатен до наступів.

“Закликаємо медіа ретельніше обирати експертів, а також не гнатися за клікбейтом, коли питання стосується безпеки України”, - звернулися у ЦПД. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харківській області продовжують будувати фортифікації. Як захищений регіон від ймовірних атак ворожих військ, читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться