Росія може розбивати місто квартал за кварталом: що буде з Харковом на думку військових

Місто може стати зоною тотального терору та руїни

Російська армія значно посилила обстріли Харкова - використовують для атаки ракети, дрони та авіабомби. Що буде з містом розповів офіцер 1 ОШБ ім. Героя України Д. Коцюбайла "Да Вінчі" 67 ОМБр Дмитро Савченко в інтерв'ю “5 каналу”, повідомляє портал "Коментарі".

За словами військового, РФ розбиватиме Харків квартал за кварталом КАБами та С-300. На його переконання, Росія сьогодні поки не готова окупувати Харків. Під час Другої світової війни битва за місто тривала у два етапи, під час Харківської операції загинуло приблизно 400 тисяч військовослужбовців СРСР.

“Приблизно стільки ж потрібно росіянам, щоб Харків окупувати сьогодні. Однак зараз їхня мета полягає в тому, щоб Харків перетворити на місто, непридатне для життя. Це просто буде зона тотального терору, яка повинна жити в перманентному страху, в перманентних руїнах, перебоях електропостачання і нормалізоване життя має бути, на їхню думку, не сумісне з назвою міста Харків”, - зазначив він. 

Також військовий пояснив, що Росія вже може "розбирати Харків квартал за кварталом" за допомогою різних вогневих засобів, починаючи від КАБів і застосування авіації, яка дозволяє дотягуватися на відстані 90 кілометрів, закінчуючи ракетними комплексами С-300, яких у них теж дуже багато залишилося.

А тим часом представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов наголосив, що прикордонні українські міста найбільш уразливі для російських терористичних ракетних ударів. “Бо мова йде про досяжність комплексів С-300. Запасів ракет до цих систем у ворога ще залишається чимало”, - сказав Юсов. Щодо ситуації з Харковом, то за його словами, зараз про істотні зміни щодо наземної операції мова не йде, ситуація відстежується. Відбуваються паралельні заходи, укріплення кордону.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, коли та куди можуть піти у наступ окупанти. Чи буде Харків та Київ головною метою Росії, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться