У прокуратурі показали наслідки «прильотів» по Дергачах (ФОТО)

Окупанти з авіації вдарили по Дергачах: постраждали девʼять людей, серед них вісім дітей

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 2 травня близько 16:00 збройні сили рф завдали два авіаудари по м. Дергачі.

Один з ударів прийшовся по території спорткомплексу, інший — по приватному житловому сектору.

У спортивному клубі отримали травми сім дітей, які в цей час перебували на заняттях. Серед них шість хлопчиків та одна дівчинка. Постраждалі віком від 9 до 15 років.

Гостру реакцію на стрес отримав 8-річний хлопчик, який під час російської атаки робив вдома уроки.

Також отримав поранення 76-річний чоловік.

За попередніми даними, ворог завдав удари по місту УМПБ Д30-СН (уніфікований міжвидовий плануючий боєприпас, калібр 30 см).

Прокурори та слідчі поліції вживають всіх можливих та належних заходів для документування воєнних злочинів, вчинених представниками зс рф.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

"Центральний ринок Харкова фактично пустий. Людей дуже мало, а товари ніхто не купує. Це повʼязано з тим, що підприємці масово виїжджають з міста у тилові області України", – про таке пишуть проросійські пропагандистські пабліки.

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки спростували цей фейк – читайте за посиланням.

Читайте також: Графіки погодинних відключень у Харкові та Харківській області будуть подовжені з трьох до п'яти годин. Це пов'язано з проведенням аварійно-відновлювальних робіт в Об'єднаній енергосистемі України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію АТ "Харківобленерго".

Також енергетики звертають увагу на те, що через ремонтні роботи, які зараз ідуть в Харківській області, можуть виникати більш тривалі відключення електроенергії, ніж анонсовано. "Енергетики намагаються працювати якомога швидше, але обсяги робіт досить масштабні. До того ж, під час повітряних тривог персонал має залишати об'єкти, на яких ідуть ремонти, через питання безпеки, і це також подовжує час виконання аварійно-відновлювальних робіт. Сподіваємося на ваше розуміння і підтримку. Енергетики роблять все можливе, щоб покращити ситуацію з електропостачанням в регіоні", – зазначають в обленерго. Деталі – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться