Сьогодні в Харкові та області світла не буде ще довше

Графіки відключення світла на Харківщині будуть подовжені на дві години

Сьогодні, 2 травня, графіки погодинних відключень у Харкові та Харківській області будуть подовжені з трьох до п'яти годин. Це пов'язано з проведенням аварійно-відновлювальних робіт в Об'єднаній енергосистемі України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію АТ "Харківобленерго".

Також енергетики звертають увагу на те, що через ремонтні роботи, які зараз ідуть в Харківській області, можуть виникати більш тривалі відключення електроенергії, ніж анонсовано.

"Енергетики намагаються працювати якомога швидше, але обсяги робіт досить масштабні. До того ж, під час повітряних тривог персонал має залишати об'єкти, на яких ідуть ремонти, через питання безпеки, і це також подовжує час виконання аварійно-відновлювальних робіт.

Сподіваємося на ваше розуміння і підтримку. Енергетики роблять все можливе, щоб покращити ситуацію з електропостачанням в регіоні", – зазначають в обленерго.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Дітей вивозять разом з родинами на Харківщині З окремих населених пунктів Богодухівського, Ізюмського та Харківського району евакуйовано 111 дітей з родинами. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ранкове зведення начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

З яких громад відбувається евакуація – читайте за посиланням.

Читайте також: До мешканців Харкова наполегливо звертаються: чого не варто робити

З огляду на ворожі обстріли теплових і гідроелектростанцій, вузлових підстанцій "Укренерго", харків’ян закликають ощадливо користуватися енергоресурсами. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Як повідомили в Департаменті розвитку муніципального менеджменту, це допоможе уникнути зайвих навантажень на енергосистему в Харкові. Серед рекомендацій - користуватися мінімально достатньою кількістю ламп, не вмикати потужні електроприлади одночасно, замінити лампи розжарювання на світлодіодні тощо. З повним переліком порад щодо ощадливого використання енергоресурсів можна ознайомитися на сайті Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться