Ворог має просування на Харківщині – DeepState

Ворожа армія має успіхи на Куп’янському напрямку

Аналітики проєкту DeepState оновили мапу бойових дій, у пояснювальній записці до якої повідомили про просування ворога біля Синьківки Харківської області, а також Євгенівки та Нью-Йорка на Донеччині.

За даними Генерального штабу ЗСУ станом на 8:00 10 липня, авіаційних ударів противника зазнали райони населених пунктів Стариця, Вовчанськ, Липці, Покаляне, Глибоке, Малі Проходи, Куп’янськ, Петропавлівка, Курилівка Харківської області.

Вчора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили два пункти управління, артилерійську систему, два засоби ППО та 16 районів зосередження особового складу ворога.

На Харківському напрямку ворог продовжував активні дії, загалом відбулося вісім бойових зіткнень. Бої точилися, в районах населених пунктів Вовчанськ, Стариця та Липці.

На Куп’янському напрямку противник десять разів атакував позиції наших підрозділів. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Берестового, Піщаного та Синьківки.

Про успіхи однієї чи іншої сторони під час боїв, зокрема, офіційно не повідомляється.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Аналітики проєкту DeepState оновили мапу бойових дій, у поясненні до якої повідомили, що ворог міг просунутися у Сотницькому Козачку, що на кордоні з росією. Нагадаємо, що 27 червня DeepState повідомляв, що в Сотницький Козачок, заходила ворожа ДРГ, проте зранку 28 червня вона відступила.

Читайте також: Мер Харкова приїхав до бійців "Хартії"

Міський голова Харкова Ігор Терехов прибув до військових 13-ої бригади Нацгвардії України "Хартія". Про це повідомили у бригаді, інформує портал "Коментарі".

"Багато бійців бригади захищало місто-герой від окупації у 2022-ому році, ще коли "Хартія" була ДФТГ. З травня цього року, коли нога окупанта вдруге ступила на Харківщину, військові "Хартії" у запеклих боях стирають загарбників з лиця української Слобожанщини. До захисту регіону із запалом стають місцеві — до "Хартії" долучається щораз більше харків'ян.

Ігор Терехов подякував бійцям, що вже вдруге мужньо стоять на сторожі Харкова. Обговорили застосування військових засобів, які міська влада регулярно постачає нацгвардійцям "Хартії". Влада Харкова обіцяє допомагати бійцям бригади до останнього дня боротьби проти ворога", – зазначили у бригаді.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться