Колаборантка у Харківській області: як 46-річна жителька зрадила Україну

Дізнавачі викрили мешканку міста Купʼянськ у колабораційній діяльності

У Куп’янську, що на Харківщині, 46-річній жінці було заочно повідомлено про підозру у колабораціоністській діяльності.  Жінка, яка працювала в окупаційній адміністрації, може бути позбавлена права обіймати посади на строк до 15 років із можливістю конфіскації майна.

За інформацією поліції, затримана обіймала посаду "виконувача обов'язків ведучого спеціаліста відділу торгівлі управління промисловості і торгівлі" під час тимчасової окупації. Вона надавала консультації відвідувачам "управлєнія", а також здійснювала робочі візити до підприємств на території громади.

На основі зібраних доказів дізнавачі Куп’янського районного відділу поліції відкрили кримінальне провадження. 

Жінці загрожує позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років, можливо, з конфіскацією майна. Наразі триває досудове розслідування, під час якого будуть встановлені всі обставини справи.

“За даним фактом дізнавачі Куп’янського районного відділу поліції відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років з конфіскацією майна або без такої”, - йдеться в повідомленні поліції. 

p7Xa9fpzbzU5K_63kM0_jLqg-.jpeg

Раніше “Коментарі” писали, що НАБУ і САП скерували до суду справу стосовно колишнього керівника Харківського державного авіаційного виробничого підприємства, який заподіяв заводу збитків у розмірі понад 36 млн грн. Слідство встановило два епізоди злочинної діяльності експосадовця. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію НАБУ.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться