Як знущаються з українських воїнів: захисник Харківщини про 21 місяць полону

Олександр Зарва за декілька місяців схуд на 45 кг

Військовий прикордонного Луганського загону Олександр Зарва 21 місяць пробув у російському полоні. Він потрапив в полон, коли боронив Харківщину. Про тортури, знущання, їжу, яку неможливо їсти та про те, що допомагало йому триматися, воїн відверто розповів у інтерв’ю, яке оприлюднили у ДПСУ, пишуть “Коментарі. Харків”. 

“Побиття, знущання, приниження. Я ще не бачив такого звірства до людей. Вони й собак на нас цькували, і били. Нестерпні тортури були. Годували лушпайками, з-під картоплі. Ми не встигали їсти, бо воно було дуже гаряче. А якщо не встигаєш з'їсти, вони виводили з камери, били. Ми їли хліб і воду”, - розповів військовослужбовець.

За його словами, коли полонених перевели до в'язниці, ставлення стало ще гірше. Про умови перебування в полоні він розповів наступне: “Підйом о 6 ранку, співали гімн. Сідати нам не дозволяли - ми повністю 16 годин стояли, стоячи приймали їжу. Питалися дозволу - відкрити вікно, сходити в туалет тощо. Їжі давали три тарілки на 6 осіб. Тобто тарілка на двох”. 

Олександр Зарва розповів, що через жахливі умови та їжу за кілька місяців схуд на 45 кг, до полону важив 115 кг. 

Також полонених змушували вчити на пам'ять імена та прізвища “російських героїв”, які загинули у Харківській, Луганській областях. Якщо помилялися - катували. Олександр Зарва говорить: “Не було жодного цілого ребра, але, дякувати Богу, все зажило”.

Вороги намагалися зламати українських героїв морально - говорили, що захопили майже всю територію України, а у Хмельницькому тільки базар не чіпали. Однак українські воїни приблизно вирахували, що окупаційні війська в Україні значно не просунулися. “Коли приносили імена нових “героїв”, ми дивилися дати та місце загибелі, і розуміли, що особливого руху немає”, - пояснив прикордонник.   

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що російська ракета вбила подружжя волонтерів у Харкові.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться