Де наступають окупанти та що відбувається на Куп'янському напрямку

Окупанти почали частіше використовувати дрони

У Харківській області окупанти не полишають спроб прорвати українську оборону. За даними Генштабу, минулої доби, (станом на ранок 29 січня, - ред.) в зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку українські захисники відбили 4 атаки ворога поблизу Синьківки та східніше Піщаного Харківської області, пишуть "Коментарі. Харків". 

Напередодні речник командування Сухопутних військ Володимир Фітьо в ефірі марафону "Єдині новини" розповів, що російські війська 657 разів артилерією й мінометами обстріляли Лимано-Куп'янський напрямок та 536 разів били по позиціях ЗСУ на Бахмутському напрямку упродовж 27 січня. У боях на двох напрямках ліквідовані 330 військових РФ за добу.

Він зазначив, що російські військові застосували 43 дрони-камікадзе по Лимано-Куп'янському напрямку та 48 — по Бахмутському.

"Ми бачимо тенденцію до збільшення даного виду озброєння. Якщо місяць назад була цифра 20-30 дронів-камікадзе за добу, то тепер 40", — розповів Володимир Фітьо.

Втрати армії РФ за добу на Лимано-Куп'янському напрямку:

  • 267 військових РФ,

  • 72 одиниці військової техніки — шість танків, вісім БМП, два БТР та один МТ-ЛБ.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що загрози для жителів Харкова з півночі зараз немає. Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" поінформував начальник служби зв’язків з громадськістю Командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо. Так він відповів на питання про те, що росіяни можуть спробувати зробити відволікаючий маневр - наступ із Бєлгорода на Харків, щоб відтягнути частину військ з Куп'янського напрямку. 

Детальніше про ймовірні маневри росіян читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться