У поліції розповіли, що знайшли на місці влучань у Харкові (ФОТО)

Що виявили правоохоронці станом на вечір 10 лютого

В ніч з 9 на 10 лютого окупанти вчергове обстріляли Харків. Внаслідок влучань були пошкоджені резервуари з пальним - виникла масштабна пожежа. Правоохоронці провели огляд місць вибухів та повідомили, що там виявили, інформує портал “Коментарі”. 

У відділі комунікації поліції Харківської області зазначили, що на місці вибухів поліцейські виявили залишки ворожої зброї. Було знайдено фрагменти фюзеляжу та крил, елементи системи наведення та навігації, роз’єми електромереж, частини управління. “Поліцією вже встановлено, що відбулася детонація трьох БПЛА типу Shahed, які прилетіли з росії”, - уточнили у поліції. 

У відділі зазначили, що станом на 19:00 10 лютого було завершено огляд знищених будинків. “Робота на території нафтобази триває, правоохоронці шукають уламки ворожих дронів”, - повідомили у поліції.

Також правоохоронці розповіли про ідентифікацію тіл загиблих мирних жителів. За словами начальника слідчого управління поліції Харківщини Сергія Болвінова, для впізнання загиблої пари зразок ДНК надав їхній син. Під час атаки син був на зв'язку з матір'ю та попросив батьків бігти ховатися. “Але вижити їм не вдалося. З Черкащини поліція чекає на зразки ДНК рідного брата загиблої 35-річної жінки, матері трьох дітей. Зразки відібрали наші колеги з іншої області”, - уточнили у поліції.

Станом на вечір у поліції повідомили, що по відібраним зразкам трьох родичів триває робота. Зразки, відібрані в морзі, направили до мобільної ДНК-лабораторії. 

Портал “Коментарі” повідомляли, що через атаку ворожими дронами з 9 на 10 лютого у Харкові  було зруйновано та пошкоджено більше 15-ти приватних житлових будинків. Крім того, зафіксовані пошкодження трьох будівель комерційних закладів. У Харківській міській раді зазначили, що ступінь усіх руйнацій детально визначить подальша технічна експертиза. Детальніше про руйнування у Харкові, читайте за посиланням

Внаслідок ворожої атаки у Харкові загинули сім осіб - серед них троє дітей. Імена загиблих опублікувала Харківська ОВА.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться