Комунальне підприємство в Харкові планує купити рибу за ціною, вищою ніж в магазині

За угодою вартість риби - понад 150 грн/кг, ціна в магазині - 123,5 грн/кг

У Харкові продовжують проводити тендери на закупівлю продуктів, вартість яких викликає запитання. Про результати чергового аукціону повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центру. 

У ХАЦ проаналізували угоду, яку має укласти КП “Комбінат дитячого харчування” з ТОВ “Надія-92” на постачання риби вартістю 17,5 млн грн. “Бенефіціаркою фірми-постачальника була директорка КП Надія Тимофєєва”, - повідомили у ХАЦ.

Компідприємство планує купити 115 850 кг замороженого хека. “Попри суттєву суму тендеру, інші учасники на торги не прийшли. Один із потенційних учасників повідомив у системі “Prozorro” про дискримінаційні умови: наприклад, у договорі буде вказано, що у випадку, якщо замовник сплачує вартість товару з запізненням, то штрафні санкції не будуть накладатись”, - пояснили у ХАЦ.

Щодо вартості продукції, то пропозиція ТОВ “Надія-92” склала 151,50 гривень за кілограм риби з ПДВ. 

“Це досить висока ціна на хек. Для порівняння, в “АТБ” хек зараз продають по 123,5 гривні за кілограм. Подібна ціна зараз на рибних базах”, - порівняли ціни на продукт у ХАЦ.

Також навели приклади інших угод - міська клінічна багатопрофільна лікарня № 17 у Харкові нещодавно купила таку рибу по 106 грн за 1 кг. Інститут медичної радіології та онкології в Харкові придбав рибу по 110 гривень за кілограм без ПДВ.

“Навіть якщо порівнювати з цінами у супермаркетах, то переплата харківських комунальниках на цій рибі складе понад три мільйона гривень”, - підсумували в ХАЦ.

Також аналітики зазначили, що ТОВ “Надія-92” записане на Любов Кононенко, директором є Ірина Воротинцева. Однак раніше засновником фірми була Надія Тимофєєва, яка нині займає посаду директора КП “Комбінат дитячого харчування”. У своїй декларації за 2022 рік Тимофеєва вказала, що є бенефіціаром созвучної приватної фірми “Надія-92”.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що у Харкові підприємець хотів нажитися на ремонті укриття. Що він вчинив детальніше читайте за посиланням

Також у стало відомо, скільки коштів витратять на демонтаж зруйнованого будинку в Харківській області. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться