У Німеччині обговорюють можливість співпраці німецького та харківського бізнесу

У Німеччині роблять ставку на людський ресурс, на професіоналів, яких найматимуть інвестори на місцях

Харківський міський голова Ігор Терехов, який перебуває в службовому відрядженні в місті-побратимі Нюрнберзі, обговорив можливості співпраці німецького та харківського бізнесу з виконавчим директором місцевої Торгово-промислової палати Маркусом Летшем та директором департаменту економічного співробітництва організації Крістіаном Хартманом. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Сторони зупинилися на ключових елементах, необхідних для залучення прямих іноземних інвестицій у відновлення Харкова. Ігор Терехов запропонував представникам Торгово-промислової палати Нюрнберга розглянути можливості розширення їхньої діяльності в Україні та Харкові. Мер наголосив, що, попри війну, сьогодні місто здатне задовольнити потреби німецьких компаній у кваліфікованих кадрах.

"Нам треба вже зараз створювати економічну модель відновлення України та Харкова і бути готовими відбудувати все, що зруйнував ворог, щойно закінчиться війна. І ви як найбільш обізнана у потребах своїх підприємців організація можете стати ланкою, який налагодить системну і плідну співпрацю між німецьким бізнесом та нашим містом. Незважаючи на війну і великі руйнації, ми зберегли виші, заклади професійної освіти та професорсько-викладацький склад", - зазначив Ігор Терехов.

За словами Маркуса Летша, до Німецької торгово-промислової палати входить 150 тис. підприємців з усієї країни, переважна більшість яких представляє малий та середній бізнес. Він також підкреслив, що наявність розвинутої системи професійно-технічної освіти у конкретній громаді є одним із основних аргументів для німецьких інвесторів в Україні.

"Ми підтримуємо вашу співпрацю з Нюрнбергом на рівні муніципалітетів. Це дуже спрощує реалізацію багатьох проєктів. І коли війна закінчиться, я впевнений, що в Україну буде спрямовано багато інвестицій. Але головну роль відіграють саме фахівці, які зможуть працювати на тих чи інших підприємствах. Адже інвестори найматимуть людей на місцях, і для них величезною перевагою є інтелектуальний ресурс та наявна система профтехосвіти, схожа на ту, яка працює в Німеччині", - сказав Маркус Летш.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мер Харкова Ігор Терехов перебуває у Німеччині з робочим візитом, де взяв участь у переговорах з Прем'єр-міністром Баварії Маркусом Зедером та колегою, мером Нюрнберга, Маркусом Кьонінгом. Про це Терехов повідомив у своїх соцмережах, інформує портал "Коментарі".

Він підкреслив, що співпраця Харкова з Німеччиною в принципі була і залишається найрезультативнішою. Як до повномасштабної війни, так і зараз.

е одна партія з семи автобусів від міста-побратима Нюрнберга — є цьому підтвердження. Вони вже у Харкові і найближчим часом стануть на міські маршрути", – повідомив мер.

У Харкові хочуть побудувати муніципальне житло: експерти про переваги та ризики

Наприкінці січня міський голова Харкова Ігор Терехов зустрівся з експертами Житлової ініціативи для Східної Європи, що реалізується під патронатом Європейської економічної комісії ООН. Під час переговорів обговорювалися деталі розробки Концепції муніципального житла для міста.

"Ми б хотіли взяти за досвід післявоєнне відновлення Німеччини, коли саме місто є замовником будівництва житла і потім може здавати це житло в довгострокову оренду з правом викупу для містян. Це було б набагато дешевше для людей, ніж купувати квартири за ринковими цінами у комерційних забудовників, що важливо з огляду на кількість постраждалих від російської агресії зараз", - повідомив Ігор Терехов.

Журналіст порталу "Коментарі" запитала у експертів, чи актуальна для Харкова німецька модель повоєнної відбудови і як будівництво муніципального житла може створити конкуренцію приватним забудовникам та рієлторам у місті.

Які є ризики та переваги цього проєкту – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться