У Харкові виникли серйозні проблеми: що будуть робити

Харків можуть віднести до списку зон, де ведуться активні бойові дії: що це змінить

У Харківській міській раді повідомили про наміри звернутися до голови Комітету Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева для сприяння недопущенню рішень і дій, які можуть призвести до втрат міського бюджету. Відповідне рішення ухвалили депутати міської ради 26 січня. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Як зазначено у зверненні, внаслідок надання пільг зі сплати за землю харківським підприємцям та зарахування до державного бюджету податку на доходи фізичних осіб з матеріального забезпечення військовослужбовців міський бюджет Харкова недоотримав 5,7 млрд грн.

Крім того, існує можливість внесення Харківської міської територіальної громади до списку зон, де ведуться активні бойові дії. А це призведе до втрати ще приблизно 4 млрд грн.

У зверненні зазначено, що скорочення фінансового ресурсу міста значно обмежить можливості міста щодо усунення наслідків ворожої агресії та забезпечення належних умов життя городян. З огляду на це Верховну раду закликають сприяти у підтримці життєдіяльності Харкова шляхом недопущення кризи у міському бюджеті.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що відтепер отримати "Картку харків'янина" стало ще зручніше, з Порталом електронних сервісів. 

У Харківській міській раді розповіли, як оформити картку, скориставшись порталом електронних сервісів міста Харкова. 

Дізнатися детальніше, як оформити “Картку харків'янина” по-новому та хто може отримати відповідну картку, читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться