Нардепа з Харкова, який міг дати хабар Найєму у криптовалюті, судитимуть вже за два дні

Справу любителя криптовалюти з Харкова передали до суду

Перше засідання має відбутися 20 червня. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центру.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, у серпні 2023 року народний депутат від "Слуги Народу" Андрій Одарченко звернувся до тодішнього керівника Держагентства відновлення Мустафи Найєма з проханням посприяти у виділенні коштів з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф на ремонт підконтрольного Державного біотехнологічного університету. Одарченко ще у 2021 році обрався ректором ДБТУ, але так і не склав мандат народного депутата.

Нардеп пообіцяв надати неправомірну вигоду у криптовалюті Bitcoin в еквіваленті 50 000 доларів. Після виділення коштів для ДБТУ на криптогаманець Найєма надійшов перший транш неправомірної вигоди в еквіваленті 10 000 доларів.

За даними антикорупційних органів, це перший хабар, який вдалося зафіксувати у криптовалюті в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У харківському університеті попрощалися з викладачем

17 червня 2024 року пішов з життя видатний педагог, засновник Міжнародного центру мовної сертифікації факультету іноземних мов Каразінського університету Семен Леонтійович Немчонок. Про це повідомили на сторінці університету, інформує портал "Коментарі". Про життєвий та професійний шлях викладача – читайте за посиланням.

Читайте також: Мешканець Харківщини отримав повістку та не з’явився до РТЦК: які наслідки

Прокурори довели, що у січні цього року мешканець села Кіндрашівка Куп’янського району, будучи військовозобов’язаним і придатним до військової служби, після одержання повістки без поважних причин не з’явився у визначений час до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки для подальшого проходження служби.

Що було чоловіку – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться