Харків’янин намагався підкупити патрульних: яке покарання йому загрожує

Що порушив водій та який хабар пропонував поліцейським

У Харкові водій намагався дати хабар патрульним поліцейським. Що йому загрожує, повідомляють “Коментарі” з посиланням на інформацію поліції Харківської області.

За процесуального керівництва Слобідської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру 49-річному чоловіку в пропозиції надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 1 ст. 369 КК України). До адміністративної відповідальності додалася ще й кримінальна.

Слідство встановило, що 7 січня цього року близько 17:00 патрульні поліцейські в Харкові зупинили автомобіль KIA Cerato. Водій вказаного авто рухався по пров. Привокзальному та під час повороту наліво не увімкнув покажчик повороту. У поліції зазначили, що цим він порушив п. 9.2 Правил дорожнього руху України.

Щоб уникнути відповідальності за скоєння адміністративних правопорушень, передбачених ст. 130 КУпАП України, водій вирішив підкупити поліцейських і запропонував їм 10 тисяч гривень.

“Патрульні від такої пропозиції відмовились і повідомили про цей факт диспетчеру лінії “102”, і в подальшому водію було повідомлено про підозру”, - зазначили в прокуратурі.

Відповідно до ч. 1 ст. 369 КК України підозрюваному загрожує покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що у Харкові днями сталася аварія, у який загинув шестирічний хлопчик. Дорожньо-транспортна пригода сталася у Київському районі Харкова. Детальніше про обставини аварії читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться