Жителям Харківщини нагадали про заборони та штрафи

Які штрафи передбачені за спалювання сухої рослинності

У Харківській області діє заборона на спалювання сміття та рослинних решток, адже порушення правил може призвести до пожеж. Про це повідомляють “Коментарі” з посиланням на інформацію Красноградської міської ради.

Відділ оборонної, мобілізаційної роботи та цивільного захисту разом з Красноградським РУ  ГУ ДСНС звернулися до жителів громади з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки та відмовитися від спалювання сміття й рослинних залишків.

У міській раді наголосили, що з настанням теплої погоди природні пожежі стають для навколишнього середовища справжнім лихом. Мешканці приватних житлових будинків активно починають наводити лад у домогосподарствах, спалюючи гілки, суху траву. А це може призвести до пожеж і загрожує знищенням будівель і споруд житлового сектору. Особливо небезпечним є спалювання сухої трави поблизу лісових масивів та на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач.

Також спалювання сухої рослинності та сміття шкодить здоров'ю - під час горіння у повітря вивільняються шкідливі хімічні сполуки, які знижують імунітет людини, викликають алергію, захворювання дихальних шляхів, посилюють негативний перебіг хронічних, а також сприяють розвитку онкологічних захворювань.

За порушення заборони також передбачена адміністративна відповідальність.
Відповідно до статті 77-1 КУпАП  за випалювання стерні, луків, пасовищ та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку у сфері охорони навколишнього природного середовища передбачено штраф, який складає:

  • для громадян: 180 – 360 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (3060 – 6120 грн);

  • для посадових осіб: 900 – 1260 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (15300 – 21420 грн).

Раніше “Коментарі” повідомляли, що навесні за порушення чинного законодавства передбачені штрафи.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться