Мешканці Харківщини продовжують знищувати екосистему

Жителі області нехтуючи безпекою та не дивлячись на штрафи, продовжують спалювати сміття, суху траву та листя

Протягом доби з 29 лютого по 1 березня 2024 року рятувальники Харківського гарнізону ДСНС продовжували виконувати службові обов’язки в умовах воєнного часу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

Протягом доби рятувальні підрозділи ДСНС на гасіння пожеж, спричинених ворожими обстрілами, не залучались. Проте 28 разів пожежно-рятувальні підрозділи відволікались на гасіння пожеж у природних екосистемах, пов’язаних з горінням торішньої сухої трави та очерету. Вогнем випалено територію площею понад 16 га. Як завжди, причиною таких пожеж стає нехтування людьми правил пожежної безпеки чи навмисне випалювання сухостою.

Рятувальники закликають: коли спалюється сухостій – гине вся мікрофлора, що зазвичай бере участь у важливих біологічних процесах. 

Випалювання сухостою на деокупованих територіях, або на територіях, де велись інтенсивні бойові дії, – може призвести до детонування боєприпасів, що не розірвались, та інженерних мін чи саморобних вибухових пристроїв. 

Це вкрай небезпечно для життя, у тому числі для життя рятувальників, які будуть гасити пожежі сухої трави на відкритих місцевостях.

За вчинення таких дій передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

На Куп’янському напрямку продовжуються м’ясні штурми

Російська армія накопичила на Куп’янсько-Лиманському напрямку приблизно 80 тисяч військових та продовжує штурмувати позиції Сил оборони. Про це в етері "Суспільне. Спротив" розповів начальник пресслужби бригади "Сталевий кордон" Іван Шевцов, інформує портал "Коментарі". Військовий зазначив, що окупанти не змінюють свою тактику на цих напрямках.

Як росіяни використовують свої підрозділи та як кидають їх на вірну смерть – читайте за посиланням.

Читайте також: Громада на Харківщині передала домашню їжу для бійців ЗСУ (ФОТО)

Мешканці села Гусарівка Балаклійської громади згуртувалися, щоб дати відчути нашим захисникам та захисницям тепло та підтримку з дому. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Балаклійської МВА.

Що передали мешканці громади військовим – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться