Росія намагається зірвати евакуацію в Куп’янському районі

Пропагандисти намагаються психологічно вплинути на мешканців Харківщини, щоб завадити евакуації

РФ активно використовує пропагандистські ресурси, щоб завадити евакуації дітей із Куп'янського району Харківщини, який потерпає від масованих обстрілів з боку ворога. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Центру протидії дезінформації.

Поширюються дезінформаційні повідомлення, в яких жителів Харківщини закликають відмовлятися від евакуації, залякуючи, що у їхні домівки одразу ж заселяться військові ЗСУ, а дітей вивезуть на захід України, де цькуватимуть через російськомовність. Паралельно поширюються історії з героїзацією жителів Авдіївки, які "ховали дітей від евакуації". Однак не береться до уваги, що таким чином батьки наражали дітей на смертельну небезпеку.

"Пропагандисти подають свої "поради" як піклування, але єдина мета цієї кампанії – скористатися цивільним населенням як живим щитом для стримування дій ЗСУ.

рф систематично використовує українських дітей у своїх злочинних цілях, зокрема ведучи незаконну депортацію з ТОТ. До рф уже вивезли щонайменше 20 тис. дітей, за що суд у Гаазі видав ордер на арешт путіна", – зазначають в ЦПД.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Через потужні обстріли у Харківській області прийнято рішення примусово евакуювати родини здітьми

У Харківській області ухвалили рішення про примусову та обов’язкову евакуацію з деяких населених пунктів на Куп’янському напрямку. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

Рада оборони Харківської області підтримала проведення обов’язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з їх батьками, або особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками з 18 населених пунктів Великобурлуцької та Вільхуватської територіальних громад.

Читайте також: Евакуація людей та державних установ з Харкова: Терехов зробив заяву

Ні громадян, ні державні установи евакуйовувати з Харкова не будуть. Про це міський голова Ігор Терехов заявив 7 березня в ефірі національного телемарафону, інформує портал "Коментарі". За його словами, ворог змінив тактику обстрілів Харкова. Якщо торік він завдавав ударів по об’єктах критичної інфраструктури, то зараз цілить у житлові масиви, де перебуває цивільне населення. Головна мета рф - залякати громадян, у тому числі примусовою евакуацією. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться