У Харківській області запровадили карантинні обмеження через смертельну хворобу

Випадок сказу зафіксовано в с. Стулепівка Нововодолазької громади

У селі Стулепівка Нововодолазької громади 05.03.2024 підтверджено захворювання на сказ собаки, згідно з результатами дослідження патологічного матеріалу Харківської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Про це сьогодні повідомили в ГУ Держпродспоживслужбі в Харківській області.

Відповідно до вимог Закону України "Про ветеринарну медицину" рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Нововодолазькій селищній раді 07.03.2024 введено карантинні обмеження на с. Стулепівка з прилеглими лісовими та польовими масивами та затверджено План заходів з метою ліквідації осередку сказу.

Розпочато оздоровчі заходи. Державною службою ветеринарної медицини в неблагополучному пункті та загрозливій зоні проводяться щеплення проти сказу всіх сприятливих тварин.

"Закликаємо місцевих мешканців та власників домашніх тварин надати їх для проведення вакцинації.

Нагадуємо! Сказ – це небезпечна інфекційна хвороба тварин та людей і найдієвішим інструментом боротьби з нею є вакцинація. Нехтування щепленням тварин проти сказу може призвести до захворювання та загибелі ваших чотирилапих друзів і водночас стати загрозою для вашого здоров’я  та здоров’я членів вашої родини", – закликають в службі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляли:

У Харківській області проведуть перевірки по квартирах

Протягом березня проведуть перевірки у 65 багатоквартирних будинках. Перевірки пройдуть у будинках 12 громад області: Богодухівській, Лозівській, Дергачівській, Золочівській, Ізюмській, Солоницівській, Зміївській, Первомайській, Пісочинській, Роганській, Балаклійській, Новопокровській. Інформація з термінами перевірок заздалегідь розміщується на під’їздах житлових будинків. Що саме будуть перевіряти та за якими адресами – читайте за посиланням.

Читайте також: Поштарка з Ізюму сяде на 11 років до в’язниці – вирок суду

11 років тюрми – вирок листоноші Укрпошти з Ізюму, яка в окупації організувала розповсюдження російських пропагандистських газет.

За інформацією Харківського антикорупційного центру, мова йде про Наталію Шабленко. До повномасштабного вторгнення рф в Україну Шабленко працювала листоношею в одному з  відділень поштового зв’язку “Укрпошти” в Ізюмі, а під час окупації міста отримала "підвищення" та добровільно обіймала з червня по вересень 2022 року посаду "директора" у створеному псевдовладою комунальному підприємстві "Почта Изюма". Що саме вона робила – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться