У Харкові безробітний їздив по місту та вишукував ППО: що йому буде

Передавав ворогу дані про системи ППО та дислокації українських вертольотів на Харківщині: викрито інформатора

Наприкінці грудня 2023 року безробітний мешканець с. Близнюки Лозівського району почав спілкуватись з представником рф через месенджер "Телеграм". Від ворога мешканець Харківщини отримав завдання на проведення підривної діяльності, на що погодився. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Підозрюваний вишукував у Лозівському районі місця знаходження українських вертольотів та передав ці дані російському куратору.

Чоловік їздив і до Харкова, щоб знайти системи ППО у місті. Цю інформацію він також передав ворогу, відправивши зображення карти місцевості з позначкою, де розташована протиповітряна оборона.

Також підозрюваний в домашніх умовах планував розробити саморобний вибуховий пристрій, який був необхідний для підриву залізничних колій з метою порушення логістики постачання пального та боєприпасів для Сил оборони на Харківщині. Проте реалізувати зловмиснику це не вдалось: правоохоронці викрили чоловіка.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 46-річному чоловіку за фактом поширення інформації про переміщення, рух, розташування Збройних Сил України, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації його злочинних дій.

Досудове розслідування проводить СВ Управління СБУ в Харківській області. Оперативний супровід — Управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харківській області сталося дві трагедії

Протягом доби з 13 по 14 березня 2024 року рятувальники Харківського гарнізону ДСНС продовжували виконувати службові обов’язки в умовах воєнного часу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ранкове зведення обласного главку ДСНС.

Протягом доби рятувальні підрозділи ДСНС загасили 3 пожежі спричинені ворожими обстрілами у Куп’янському та Чугуївському районах області.

Одну жінку не змогли врятувати на пожежі, а інший чоловік потонув. Подробиці – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться