У громаді на Харківщині виявили випадок смертельної хвороби

У Кегичівській громаді виявили випадок сказу: власник тварини раніше відмовився її щеплювати

У селі Медведівка Кегичівської громади хворий домашній кіт покусав чоловіка, а вранці наступного дня тварину виявили мертвою. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Красноградського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

На місці фахівці Кегичівської дільниці Красноградської районної державної лікарні ветеринарної медицини провели епізоотичне обстеження та відбір патологічного матеріалу. Лабораторне дослідження підтвердило захворювання кота на сказ.

Рішенням засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кегичівській селищній раді в селі Медведівка запроваджено двомісячний карантин.

У Держпродспоживслужбі зауважили, що 30 листопада 2023 року фахівці Кегичівської дільниці ветеринарної медицини в селі Медведівка провели подвірний обхід та щепили проти сказу всіх наявних у домогосподарствах тварин. Було вакциновано 111 собак та 64 коти. Однак громадянин, який постраждав від покусу, тоді відмовився щеплювати своїх тварин. Зараз фахівцями ветеринарної медицини в цьому домогосподарстві щеплені 2 собаки, 3 коти та 1 корова.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харківській області запровадили карантинні обмеження через смертельну хворобу

У селі Стулепівка Нововодолазької громади 05.03.2024 підтверджено захворювання на сказ собаки, згідно з результатами дослідження патологічного матеріалу Харківської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Про це сьогодні повідомили в ГУ Держпродспоживслужбі в Харківській області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться