На Харківщині стався потужний вибух: є поранені

В Ізюмському районі трактор підірвався на вибухонебезпечному предметі

19 березня у полі поблизу села Федорівка Барвінківської громади тракторист наїхав на невідомий вибухонебезпечний предмет. Внаслідок детонації вибухівки трактор повністю знищено, а механізатор отримав поранення. Наразі він госпіталізований до лікувального закладу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

Рятувальники разом з правоохоронцями допомагали транспортувати постраждалого до карети швидкої. На місці події також працювали сапери ДСНС.

"Шановні харків’яни! Будьте уважними і обережними. Не рухайтесь невідомими чи не перевіреними ґрунтовими дорогами. Не чіпайте будь-які підозрілі та незнайомі предмети. Не відвідуйте ліси, лісосмуги, поля, пойми річок та інші відкриті простори, особливо ті, де точилися бої, або які перебували під ворожою окупацією.

У разі виявлення підозрілого предмета повідомте про знахідку в ДСНС або Нацполіцію за телефонами "101", "102" або "112"", – звернулися до мешканців області рятувальники.

Поле, на якому працював фермер, не обстежували сапери, розповів Суспільне Харків телефоном начальник Барвінківської громади Олександр Бало. За його даними, це перший підрив на полі у громаді з початку 2024 року.

"Щось намагаються: гуманітарне розмінування, ДСНС, але обстежити всі поля станом на сьогодні фізично неможливо. Фермери всі попереджені, але розумієте, це їхній спосіб життя, вони на цьому заробляють", — розказав Олександр Бало.

Інформації про замінованість поля не надходило, на ньому також не встановлені попереджувальні знаки, розповіла телефоном Суспільне Харків Зоряна Обора, керівниця агропідприємства, на якому працював тракторист.

"Ми там сіяли навесні, удобрювали, збирали врожаї. Два тижні тому в мене там тракторист працював, а сьогодні інший підривається", — розказала Обора.

За словами керівниці, агрофірма отримала усні дозволи для роботи на полях у 2022 році. У жодному з районів, де працюють її аграрії, їх не попереджали про замінування полів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв: Загроза на кордоні: до чого готуються в Харківській області

Начальник Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслав Задоренко розповів, чи оголосять на Дергачівщині примусову евакуацію та до чого готуються у громаді.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться