Харків'яни проігнорували бойові повістки: яке покарання вони отримали

Чоловіки проігнорували дві бойові повістки

Двоє мешканців Харкова опинилися за ґратами за ухилення від призову на військову службу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

“Суд визнав винними двох чоловіків в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України). Їм призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі”, - йдеться у повідомленні прокуратури. 

Покарання отримали чоловіки віком 35 і 28 років. Прокурори довели, що в січні обох чоловіків за результатами проходження військово-лікарської комісії було визнано придатними до проходження військової служби. Однак надалі, отримавши бойові повістки в січні та лютому цього року відповідно, вони до Слобідського ОРТЦК та СП не з’явилися.

“Під час судового розгляду обидва чоловіки визнали свою вину та заявили, що певною мірою усвідомлювали відповідальність за неявку до збірних пунктів територіального центру комплектування та соціальної підтримки”, - повідомили в прокуратурі.

Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що закон про мобілізацію змінить деякі мобілізаційні правила, які діяли до його ухвалення. Йдеться про положення щодо мобілізації транспортних засобів. “Для громадян – у разі наявності у власності більше одного транспортного засобу можуть мобілізувати”, - повідомила народна депутатка України Мар'яна Безугла.

Також у законі прописані обмеження для ухилянтів, які також стосуються транспортних засобів - ТЦК через суд може обмежувати право на водіння автомобіля.

Детальніше про зміни в мобілізаційних правилах читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться