Пенсіонер з Харківщини здавав росіянам позиції українських військ: що йому буде

Затримано ворожого інформатора, який допомогав рф підірвати позиції Сил оборони на Харківщині

За даними слідства, у с. Вільхуватка Купʼянського району місцевий мешканець, будучи ідейним прихильником держави-агресора, допомагав ворогу підірвати оборону. Встановлено, що його донька виїхала до рф ще на початку повномасштабного вторгнення та мала звʼязки з російськими спецслужбами. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Чоловік приховано об’їжджав населені пункти Купʼянщини та фіксував координати розташування українських військ.

У подальшому фігурант узагальнював отримані відомості та надиктовував їх у голосових повідомленнях своїй доньці, яка, в свою чергу, передавала відомості вже російській розвідці.

Одержані розвіддані ворог планував використати для підготовки авіаційних та ракетних ударів.

Коригувальник у спілкуванні намагався дотримуватись всіх методів конспірації. У голосових повідомленнях він казав доньці: "Если интересно, передай. Потом сотри информацию как получишь".

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 60-річному чоловіку за фактом несанкціонованого поширення інформації про розташування Збройних Сил України, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

Правоохоронці затримали чоловіка в порядку ст. 208 КПК України за місцем його проживання у с. Вільхуватка.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування та оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляли:

Станом на ранок начальник Харківського гарнізону Сергій Мельник повідомив, що загальна обстановка хоч і залишається складною, але стабільна.

"Атакувальний імпульс ворога збито, і попри намагання терористів досягти якихось успіхів, Сили оборони професійно виконують поставлені задачі, стримуючи окупантів в районі Липців, Вовчанська та Стариці, які росіяни за підтримки авіації  атакували з боку Глибокого, Плетенівки та Нової Таволжанки відповідно", – зазначив Сергій Мельник.

Він закликав мешканців Харківщини виїжджати з районів населених пунктів, де оголошена евакуація.

"Терористи не перестають завдавати ударів по житловим будинкам і ваша присутність не тільки не врятує будинок від чергової російської бомби, артилерії чи РСЗВ, а й призведе до трагедії.

Все можна відновити, а ваше життя – безцінне. Тому звертайтесь на лінію "102" до правоохоронців, які подбають про ваше переміщення у безпечне місце", – закликав генерал Мельник.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться