Окупанти вдарили по авто поліцейських на Харківщині: є загиблі

Обстріл стався під час евакуації людей у Вовчанську

Вчергове російський дрон влучив в авто поліцейських під час евакуації населення у Вовчанську: один правоохоронець загинув. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Чугуївської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 22 травня близько 11:00 у м. Вовчанськ ворожий FPV-дрон влучив у дах службового автомобіля правоохоронців.

Саме в цей час працівники проводили евакуаційні заходи.

41-річний поліцейський загинув. 27-річний поліціянт отримав поранення.

Вживаються всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених окупантами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляли:

Станом на ранок начальник Харківського гарнізону Сергій Мельник повідомив, що загальна обстановка хоч і залишається складною, але стабільна.

"Атакувальний імпульс ворога збито, і попри намагання терористів досягти якихось успіхів, Сили оборони професійно виконують поставлені задачі, стримуючи окупантів в районі Липців, Вовчанська та Стариці, які росіяни за підтримки авіації  атакували з боку Глибокого, Плетенівки та Нової Таволжанки відповідно", – зазначив Сергій Мельник.

Він закликав мешканців Харківщини виїжджати з районів населених пунктів, де оголошена евакуація.

"Терористи не перестають завдавати ударів по житловим будинкам і ваша присутність не тільки не врятує будинок від чергової російської бомби, артилерії чи РСЗВ, а й призведе до трагедії.

Все можна відновити, а ваше життя – безцінне. Тому звертайтесь на лінію "102" до правоохоронців, які подбають про ваше переміщення у безпечне місце". – закликав генерал Мельник.

Читайте також: У Харківському університеті попрощалися з викладачем

18 травня пішов з життя доцент кафедри теоретичної та прикладної інформатики факультету математики і інформатики Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна Григорій Курінний. Про це повідомила пресслужба університету, інформує портал "Коментарі".

Григорій Чарльзович був математиком, висококваліфікованим фахівцем у галузі алгебри та математичної логіки й неординарною людиною. Про життєвий шлях та фото – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться