У Харкові встановили особи всіх загиблих внаслідок обстрілу друкарні: слідчі повідомили моторошні подробиці

Для встановлення осіб загиблих внаслідок обстрілу Харкова 23 травня брали зразки ДНК у родичів

Протягом ночі слідчим вдалося встановити особи всіх загиблих під час удару по друкарні в Харкові. Про це повідомив начальник Слідчого відділу ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов, інформує портал "Коментарі".

"Найважче – повідомляти родичам. Робота з потерпілими це одна з найголовніших складових в нашій справі. Після кожного ворожого удару по місту наші слідчі та криміналісти одразу на місці і першими спілкуються з тими, хто втратив близьких", – зазначив Болвінов.

26-річному харків'янину довелося надавати зразки ДНК, щоби впевнитися - це його матір. Його мама працювала в друкарні машиністкою. Ще одну її колегу, також машиністку, так само опізнали лише після порівняння аналізів ДНК. Зразки надала 68-річна мама. Криміналісти називають це родинним пошуком.

"В такий саме спосіб ми ідентифікували ще двох працівниць, які в момент удару були в цеху. Одна з них була друкарем, інша машиністкою. Наші експерти працювали з їхніми доньками та підтвердили особи жінок. Завдяки зразкам ДНК рідного брата опізнали і четверту жертву.

Єдиний серед загиблих чоловік працював укладальником-пакувальником. Його батьків поліцейські розшукали в Сумах.  І вже ввечорі взяли в них аналіз. В кожному такому випадку ми - поряд з людьми. Це важке моральне навантаження для наших експертів, але саме заради цих людей вони і працюють, залишаються в місті і кожного дня роблять свою справу", – повідомив головний слідчий області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

24-те травня оголошене Днем жалоби в місті Харкові

Відповідне розпорядження підписав Харківський міський голова Ігор Терехов, інформує портал "Коментарі". На знак скорботи за загиблими 23 травня під час ракетних ударів по об’єктах цивільної інфраструктури, на будівлях і спорудах місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій був приспущений Державний прапор з траурною стрічкою.

Також заборонена розважальна музика на ринках, в торгових закладах, об'єктах комунального харчування тощо.

Нагадаємо, що учора ворог завдав близько 15 ударів по Харкову та Люботину. В Основʼянському районі м. Харкова ворожі ракети влучили по території друкарні. Сталась масштабна пожежа. Сім людей загинули, ще понад 20 — травмовані. Всі постраждалі — працівники підприємства.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться