Мешканці Харківщини, які були у полоні, отримають грошову допомогу

Громадянам, які були позбавлені свободи внаслідок агресії рф, виплатять грошову допомогу

У Харківській облраді ухвалили рішення про виплату одноразової адресної грошової допомоги особам, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії рф проти України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Борівської громади.

Одноразова грошова виплата у розмірі 50 тисяч гривень надаватиметься тим жителям області, які були позбавлені волі внаслідок агресії рф.

Виплати передбачені у межах комплексної Програми підтримки захисників і захисниць України та членів їхніх сімей в Харківській області на 2024–2028 роки.

Підставою для розгляду питання щодо надання одноразової допомоги є особиста заява громадянина на ім’я начальника Харківської обласної військової адміністрації або голови Харківської обласної ради та надання засвідчених в установленому чинним законодавством порядку таких документів:

- копії паспорта громадянина України заявника;

- копії довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків заявника;

- виписки з Єдиного реєстру осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України;

- довідки про відкриття поточного рахунку в Уповноваженому банку.

Заява та визначені документи подаються в паперовій чи в електронній формі на офіційні електронні адреси Харківської обласної військової адміністрації або Харківської обласної ради.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Ворожі пропагандисти знову розганяють фейк про події у Харкові

Російські пропагандисти повідомили несамовиту історію про те, що начебто у Харкові біля місця дислокації спецпідрозділу ГУР МО “Кракен” виявили покаліченого лосеня. Буцімто його поранило вибухом гранати – довелося витягти багато уламків, що не були схожі на снарядні. Але, на жаль, попри допомогу, лосеня загинуло. Росіяни задаються питанням, для чого “кракенівці” таке скоїли і врочать, що таке саме розпочнуть робити з місцевими мешканцями.

Насправді це чергова російська вигадка, зазначають у Харківському антикорупційному центрі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться