У Харкові зросла кількість загиблих та постраждалих внаслідок ударів

Окупанти вдарили по «Епіцентру» та в центрі Харкова по цивільній інфраструктурі

У Харкові стало відомо про ще двох загиблих внаслідок ударів по будівельному гіпермаркету "Епіцентр" на Салтівці. Таким чином наразі відомо про чотирьох загиблих людей. Також кількість поранених збільшилася до 40. Про це повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов, інформує портал "Коментарі".

За даними поліції, поруч із місцем влучання розгорнуто роботу штабу слідчого управління. Тут родичі зниклих безвісти можуть надати свої зразки ДНК для ідентифікації тіл, які можливо будуть знайдені у приміщенні гіпермаркету. Точна кількість постраждалих встановлюється. Всі, хто втратив зв’язок з близькими, можуть звернутися до працівників штабу слідчого управління та надати свої зразки ДНК. 

За словами начальника поліції Харківщини Володимира Тимошка, обстріл був здійснений двома боєприпасами УМПБ Д-30. Влучання відбулося безпосередньо в приміщення. Одразу зайнялася масштабна пожежа на площі 15 тисяч метрів.

"В приміщенні можуть знаходитись люди. Ми спілкуємося з адміністрацією. Ми знаємо приблизну цифру тих людей, які не виходять на зв’язок. Крім того, там могли знаходитися покупці, однак точна кількість загиблих буде відома лише після того, як закінчиться гасіння пожежі", - зазначив Володимир Тимошко. 

Він також додав, що поліція отримала доступ до серверів камер відеоспостереження. Наразі їх передивляються, щоб встановити, де могли знаходитися люди і в якій кількості. 

Серед поранених як відвідувачі магазину, так і працівники торговельного закладу. 

За словами Володимира Тимошка, всі загиблі і поранені – цивільні громадяни, місцеві мешканці, які приходили до супермаркету здійснити покупки. "Це чистий терористичний акт", - сказав він. 

Також 25 травня близько 19:00 зс рф завдали ракетний удар по Шевченківському району м. Харкова. Ворог вдарив по місту ракетою типу С-300 з території бєлгородської області рф, повідомив керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков.

Зафіксовано влучання по офісних приміщеннях. Зазнали пошкоджень також адміністративні будівлі, супермаркет, магазини, житлові будинки.

Станом на зараз відомо про тринадцять поранених, серед них 13-річний хлопець. Дитина у важкому стані.

На місці працюють прокурори та слідчі поліції з метою фіксації воєнного злочину.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 КК України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться