Харківщина горить: що провокує масштабні пожежі в області

Протягом доби сталося сім масштабних пожеж в Ізюмському, Чугуївському та Купянському районах області

У шести із семи випадків ворожі бомби та снаряди спричинили пожежі в екосистемах на Харківщині. А у випадку обстрілу с. Куп'янськ-Вузловий Куп’янського району, окрім пожежі сухостою на площі 2 га, горіли ще й дачні будинки та господарчі споруди на 4-х дачних ділянках на площі 500 кв.м. про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

В с. Зарічне Чугуївського району ворог обстріляв лісовий масив, спричинивши низову пожежу на площі 1 га. На такій же площі внаслідок ще одного обстрілу зайнялась суха трава та чагарники на околиці с. Середній Бурлук Купянського району.

В с. Бугаївка Чугуївського району — також горіла трава та гілля на площі 2000 кв.м. Там вогнеборці врятували 2 людські оселі.

В с. Шейківка Ізюмського району ворожі снаряди лягли поруч з колишнім фермерським господарством, підпаливши суху траву та колеса на площі 500 кв.м. Ще одну лісову пожежу окупанти спричинили в с. Хотомля Чугуївського району. Там горіла хвойна підстилка на площі 50 кв.м.

В усіх цих випадках обійшлось без жертв і постраждалих, на відміну від обстрілу с. Богуславка Ізюмського району, де загинула 72-річна жінка і постраждало ще 5 осіб, з яких 2 дитини. Пошкоджено ще 10 приватних житлових будинків, виникла пожежа на площі 100 кв.м.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Ігор Терехов оголосив День жалоби за загиблими внаслідок удару по гіпермаркету

27-ме травня оголошене Днем жалоби в місті Харкові. Відповідне розпорядження підписав Харківський міський голова Ігор Терехов, повідомляє портал "Коментарі".

На знак скорботи за загиблими 25 травня внаслідок ворожого удару по об’єкту цивільної інфраструктури на будівлях і спорудах місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій буде приспущений Державний прапор з чорною стрічкою. Які ще діють заборони сьогодні – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться