На Харківщині викрили двох колабораціоністок, які працювали з окупаційною владою

У Харківській області викрили двох колаборанток, що працювали в адміністрації під окупацією

У місті Ізюм, що на Харківщині, місцеві правоохоронні органи викрили двох жінок, які обіймали посади в адміністрації, створеній окупаційними силами. За даними Ізюмського районного управління поліції ГУНП у Харківській області, 34-річна та 44-річна мешканки регіону були причетні до злочинної діяльності.  Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію УНП в Харківській області

Відомо, що з червня по вересень 2022 року одна із затриманих, віком 34 роки, обіймала посаду "головного спеціаліста відділу культури і спорту" у військово-цивільній адміністрації Ізюмського району. Вона відповідала за складання табелів робочого часу, оформлення документів про пошкодження адміністративних будівель, та виконання наказів керівництва відділу.

Друга фігурантка, 44-річна, з липня 2022 року займала посаду "головного спеціаліста ліцензійно-дозвільного відділу" тієї ж адміністрації, де забезпечувала виконання розпоряджень відділу гуманітарної допомоги.

“За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої. 27 травня дізнавачі Ізюмського районного управління поліції під процесуальним керівництвом Ізюмської окружної прокуратури повідомили зловмисницям про підозру у скоєнні злочину”, - йдеться в повідомленні поліції. 

Нагадаємо, що Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 46-річного чоловіка за фактом поширення інформації про розташування ЗСУ та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться