Мешканець Харківщини може сісти на вісім років за співпрацю з ворогом

Передавав ворогу дані про системи ППО та дислокації українських вертольотів на Харківщині: судитимуть інформатора

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 46-річного чоловіка за фактом поширення інформації про розташування ЗСУ та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, наприкінці грудня 2023 року безробітний мешканець с. Близнюки Лозівського району в месенджері "Telegram" почав спілкуватись з чоловіком, якому передавав інформацію про розташування озброєння українських захисників.

Обвинувачений вишукував місця знаходження українських вертольотів, а також систем ППО на території регіону. Ці дані чоловік відправляв "куратору", надсилаючи зображення карт місцевості з відповідними позначками.

За клопотанням сторони обвинувачення чоловіку було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Зловмисника судитимуть у Близнюківському районному суді Харківської області.

Обвинуваченому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Досудове розслідування — Управління СБУ в Харківській області. Оперативний супровід — Управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

На Харківщині знайшли тіла двох людей

Співробітники Національної поліції під час пошукових заходів виявили в лiсосмузi поблизу с. Iвашки Богодухівського району тіла двох місцевих мешканців, 1976 та 2000 років народження. Про це у ранковому зведенні повідомили в обласному главку ДСНС, інформує портал "Коментарі".

Що з ними сталося – читайте за посиланням.

Читайте також: На Харківщині не рекомендують купатися у водоймах під час літнього періоду 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться