Окупанти продовжують створювати фейки про Харків та область

Російська пропаганда поширює фейкові документи голови ХОВА Синєгубова до Президента України

28 травня російські пропагандисти почали поширювати нібито лист начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова до Президента України з проханням про призов до ЗСУ 17-річних хлопців.

Опублікований документ – це черговий фейк російської пропаганди, зазначають розслідувачі Харківського антикорупційного центру.

picture

Черговий фейковий
документ

“Документ” російські пропаганди почали поширювати через соцмережі та сайти, що намагаються працювати на харківську авдиторію. Зокрема, на одному так званому “харківському ресурсі” подали новину, що нібито Синєгубов просить Президента України Володимира Зеленського встановити мобілізаційний вік з 17-ти років.

picture

Документ має
ознаки підробки

“Документ” має кілька ознак підробки. По-перше в ньому не стоїть дата та вихідний номер. У тексті листа контекст теж дивний, бо в переліку міст, із яких просять відвести війська для оборони Харкова, зазначаються Вовчанськ та Балаклія.

Окрім того, текст “документу” містить граматичні та орфографічні помилки. Наприклад, “УкраЙни”.

picture

На документі
відсутня дата

За інформацією пресслужби Харківської ОВА, вони вже звернулися із відповідною заявою до Головного управління поліції в Харківській області та СБУ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

"З Харкова виїжджають люди", – Терехов про настрій харків’ян

Міський голова Харкова Ігор Терехов в етері національного телемарафону розповів, як вплинули на психологічний стан мешканців міста нещодавні потужні обстріли, які спричинили велику кількість жертв та постраждалих.

“Звісно, люди дуже налякані цими останніми подіями. Ми бачимо, що дехто виїжджає з Харкова ”, – сказав мер. Подробиці – за посиланням.

Читайте також: Харківський районний ТЦК вночі намагалися спалити – подробиці

Харківський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки повідомив про спробу умисного підпалу в одному з районних ТЦК у Харкові учора вночі, інформує портал "Коментарі". Як це було – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться