Пошукові роботи у будівельному гіпермаркеті Харкова завершено

Внаслідок обстрілу загинуло 19 людей

Поліція ідентифікувала всі 19 тіл загиблих унаслідок російських  авіаударів, яких завдали російські військові в суботу, 25 травня. Про це повідомив Міністр МВС України Ігор Клименко, інформує портал "Коментарі".

"Це було непросто. Загиблих за допомогою спецтехніки цілодобово шукали серед попелу, оперативно ідентифіковували за допомогою ДНК-лабораторії.

Криміналісти провели більше 100 досліджень. До поліції звернулись 16 родичів зниклих безвісти, які надали біологічні зразки для експертиз. Також ми залучили кінологів - службовий пес виявив одне тіло та один фрагмент. Вдячний усім за роботу!" – написав Клименко.

Внаслідок ударів по звичайному гіпермаркету Харкова загинули 12 чоловіків та 7 жінок. Серед жертв - 17-річний хлопець та 12-річна дівчинка. Ще 54 людини отримали поранення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Після того, як будуть завершені роботи, ґрунт, що вивозитися з гіпермаркету, буде пересіянийкриміналістами повторно.

"Це необхідність, тому що ми не хочемо, щоб хто-небудь залишився непохованим", - зауважив начальник обласного главку поліції Володимир Тимошко. Слідчі продовжують досліджувати відео, отримане з камер відеоспостереження та встановлюють, що відбувалося в останні хвилини перед ударом, чи мали люди, які загинули, час аби залишити приміщення.

"Ми хочемо, щоб усі, хто був у супермаркеті та загинули, були цивілізованим способом поховані, а родичі отримали тіло. Це наше моральне зобов'язання перед рідними загиблих", - додав Володимир Тимошко.

Він також зауважив, що під час проведення слідчих дій було встановлено, що удари були завдані трьома КАБами. Очільник поліції Харківщини упевнений, що удар був не випадковий.

"Це був цілеспрямований удар саме в гіпермаркет з метою спричинення найбільшої кількості жертв. Мета цього удару була спричинити якомога більше болю українцям, - зазначив генерал поліції. - Про те, що там лише цивільний об'єкт, що люди роблять покупки, знали всі, в тому числі і ворог".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться