У Харкові світло відновили шести тисячам споживачів: чому ситуація складна (ОНОВЛЕНО)

Енергетики відновили електропостачання понад 6 тисячам споживачів, які були знеструмлені внаслідок масованої атаки у Харкові

Станом на 14:00 уже зі світлом 6,3 тисячі споживачів, які залишились без електроенергії внаслідок вранішніх обстрілів у Харкові. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міненерго.

Енергетики ведуть роботи з усунення пошкоджень, але ситуація ускладнена тим, що частину енергетичного обладнання завалено будматеріалами зі зруйнованих будівель.

Одночасно з енергетиками працюють комунальні служби, які допомагають прибрати завали.

Енергетики намагаються якомога швидше відновити мережі, аби дати можливість запустити в роботу котельні для подачі тепла населенню. Наразі без світла ще близько 4,7 тисячі споживачів.

ОНОВЛЕНО:  У Харкові заживили понад 90% споживачів, знеструмлених внаслідок ранкового обстрілу

Фахівці АТ "Харківобленерго" відновили електропостачання для переважної більшості абонентів у Київському районі Харкова, які залишилися без світла через ракетні удари 23 січня. Як розповів начальник Центрального району електричних мереж Сергій Гасюк, ремонтні роботи тривають.

"Ставимо завдання до кінця дня заживити всіх споживачів, а також відновити електропостачання однієї з двох котелень на Північній Салтівці, що були знеструмлені через обстріл. Одну котельню вже підключили", - зазначив Сергій Гасюк.

Нагадаємо, внаслідок ранкової ракетної атаки в Харкові залишилися без світла майже 11 тисяч споживачів. Станом на 15:00 досі без світла перебувають 883 побутових та 122 юридичних абоненти.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Де у Харкові можна зігрітися, поїсти, випити чаю та отримати допомогу після обстрілів

Рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки ракетного удару окупантів по Харкову. Розгорнутий штаб, пункти обігріву і харчування. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

На місці розгорнутий штаб з ліквідації наслідків цієї надзвичайної ситуації, а також пересувні пункти обігріву на базі транспортних засобів ДСНС та наметів. В них люди, які втратили свої домівки, або ті, чиї квартири пошкоджені вибухом, зможуть знайти тимчасовий притулок, обігрітись, отримати психологічну допомогу.

Також волонтери World Central Kitchen оперативно розгорнули мобільний пункт харчування, де кожен охочий може підкріпитися і випити гарячої кави.

Що зі світлом та газом у Харкові

Фахівці "Харківобленерго" працюють над відновленням електропостачання в Київському районі Харкова. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію енергетиків. Внаслідок ракетного обстрілу пошкоджень зазнали розподільчий пункт, дві трансформаторні підстанції та чотири кабельні лінії 10 кВ. Знеструмлено 10 тисяч побутових та 893 юридичних споживачів. Енергетики планують відновити електропостачання протягом дня.

Також повідомляється, що Газмережі ліквідували аварію на харківському газопроводі. Коли подадуть газ до осель – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться