Чи може обрушитися? У Харкові використовують незвичайний девайс на розборі завалів

Харківські рятувальники застосовують телеметр руху конструкцій задля безпечної організації аварійно-рятувальних робіт

Ворог щодня тероризує цивільне населення Харкова, постійно завдаючи ракетно-бомбових ударів по цивільній інфраструктурі. Рятувальники постійно проводять аварійно-рятувальні роботи на зруйнованих об’єктах, нерідко стикаючись із загрозою їх руйнування. Це небезпечно як для життя самих рятувальників, так і фахівців інших служб, які працюють на таких будівлях.

Задля безпечної організації аварійно-рятувальних робіт рятувальники використовують спеціальний пристрій — телеметр руху конструкцій "Scorpe" Skorp Eye. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

Це монітор стабільності, який виявляє структурні рухи нестійкої будівлі. Його лазер постійно відстежує виявлені рухи та відображає зміни для відстеження в режимі реального часу.

Він здатний виявити рух конструкції завтовшки 1 мм на відстані 50 м. Телескопічний приціл допомагає точно навести лазер на цільову нестійку конструкцію, що дозволяє рятувальникам бути попередженими візуальною та звуковою сигналізацією при виявленні руху конструкції, хоч би яким незначним воно було.

Завдяки контролю небезпечних нестабільних будівельних конструкцій в режимі реального часу аварійно-рятувальні роботи будуть більш безпечними і не принесуть "несподіванок".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У метро Харкова відбулися деякі зміни

Вихід №3 з підвуличного пішохідного переходу на станції "Історичний музей" (у бік вул. Університетської) буде тимчасово зачинено для користування пасажирів у звʼязку з необхідністю підготовки до ремонтних робіт. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію КП "Харківський метрополітен". Про відновлення роботи вказаної ділянки підвуличного пішохідного переходу буде повідомлено додатково.

Читайте також: Ворожі TG-канали поширюють фото нібито наказу голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова щодо проведення евакуації керівництва окремих населених пунктів Харківської області.

Верифікувавши інформацію в Харківській ОВА, Центр протидії дезінформації повідомляє, що наказ є фейковим. Також в адміністрації зауважили, що за номером 121 В (який вказано у фейковому документі) в ОВА вже існує інше розпорядження.  Водночас оформлення так званого наказу та вживання в тексті документа виразів "наказуємо" та "поголовний список" не відповідає вимогам ділового мовлення. Подробиці та фото – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться