Майже 19 діб безперервної тривоги було у травні в Харкові

Окупанти 76 разів обстрілювали Харків протягом травня

Впродовж травня в Харкові було зафіксовано 76 ворожих обстрілів, що майже втричі більше порівняно з квітнем, коли ворог 28 разів обстріляв місто.

Про це 4 червня в ефірі національного телемарафону повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов. За його словами, сигнал повітряної тривоги минулого місяця лунав 193 рази. Загалом його тривалість склала близько 474 годин.

"Це дуже сумна статистика. Кілька місяців тому я попереджав увесь світ про те, що Харків потребує найсучасніших систем протиповітряної оборони. Ворог постійно вчиняє потужні обстріли, внаслідок яких гинуть люди", - розповів міський голова.

Мер зазначив, що, попри збройну агресію рф, у Харкові постійно проживає понад 1 млн громадян. Серед них - багато мешканців, які переїхали з деокупованих територій, і евакуйованих з прикордоння.

"Завдання усіх гілок влади зараз - захистити містян, щоб вони почувалися в безпеці", - наголосив Ігор Терехов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

На Харківщині масштабні лісові пожежі – рятувальники працюють під загрозою

На Харківщині вчора вдень ворог завдав масованих обстрілів по лісосмугам і житловим масивам прикордонних населених пунктів Чугуївського району. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

За даними ДСНС, 5 лісових пожеж загальною площею понад 3300 га наразі ліквідовують рятувальники на території Харківської області.

Всього залучено 104 особи та 32 одиниці техніки, з них 72 рятувальника та 17 одиниць пожежно-рятувальної техніки ДСНС.

Яка смертельна небезпека загрожує рятувальникам – читайте за посиланням.

Читайте також: У Безлюдівці проводять рейди: що на контролі

Відпочинок на воді влітку, безперечно, найпопулярніший і серед дорослих і серед дітей. У спекотну погоду всі хочуть побути біля річки чи озера. Проте, не всі пам’ятають про обов’язковість дотримання правил безпеки під час такого відпочинку.

Так, 3 червня інспектори Харківського району провели рейди у місцях масового відпочинку на воді в селищі Безлюдівка. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться