На Харківщині викрили недобросовісного підрядника на облаштуванні під’їзних шляхів

Майже 1,2 млн грн збитків при виконанні робіт по облаштуванню під’їзних шляхів до родовищ газу завдав підрядник

За процесуального керівництва Красноградської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру директору приватного підприємства за фактами заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в умовах воєнного стану, у великих розмірах, а також службового підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. ч. 1, 2 ст. 366 КК України). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, у листопаді 2021 року між однією з державних компаній на Ізюмщині, яка займається розробкою родовищ газу та його видобутком, та приватним підприємством укладено договори щодо облаштування майданчиків та під’їзних шляхів свердловин на родовищах.

Директор приватної компанії-підрядника, зловживаючи своїм службовим становищем, у 2022 році вніс до актів виконаних робіт недостовірні відомості щодо їхніх обсягів та вартості.

Так, він зазначив більші обсяги робіт, ніж фактично проведено по улаштуванню вирівнюючих шарів основи автогрейдером із піску.

На підставі складених підозрюваним документів на рахунок приватного підприємства надлишково перераховано майже 1,2 млн грн, чим завдано збитків державній компанії.

Вказані злочинні дії підозрюваного також підтверджено проведеними судовими будівельно-технічними експертизами.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Що мешканці зробили в Основ’янському районі (ФОТО)

В одному з дворів на пр. Гагаріна (Основ'янський район) мешканці багатоповерхівок створили трояндові клумби. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Залежно від сезону там висаджують тюльпани, нарциси, маки, троянди, петунії, хости. Фото – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться