Люди повертаються садити городи: як проходить евакуація на Харківщині

Мешканці Харківської області повертаються додому з евакуації

За останні кілька тижнів з Куп'янського району перестали евакуюватися люди, розказав в етері Суспільного керівник Куп'янської РВА Андрій Канашевич, інформує портал "Коментарі". За його словами, люди навпаки повертаються працювати на городах.

"Можна сказати, що за останні декілька тижнів ситуація не змінюється — по евакуації у нас йде цифра "0". Ми досягли 3,5 тисяч по Куп’янську та 6,5 тисяч мешканців по лівому берегу річки Оскіл й наближених до лінії фронту населених пунктів. Ця цифра залишається сталою, тобто, люди їздять туди-сюди, повертаються. Городня пора почалась. Деякі — повертаються до зруйнованих будинків, але працюють на городах. Здебільшого ці люди відпрацювали та їдуть туди, де є умови: світло, газ, вода", — говорить Канашевич.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Проблеми зі світлом у Харкові можуть стати на руку шахраям

Через перебої зі світлом українці моніторять інформацію щодо відключень електроенергії, натомість зловмисники можуть створювати фейкові онлайн-ресурси, наприклад, телеграм-боти від імені енергетичної компанії для поширення дезінформації, викрадення конфіденційних даних та шахрайства. Подробиці – за посиланням.

Читайте також: На Харківщині можна буде отримати продуктові набори

Видача відбудеться 10 червня з 9:00-12:00 благодійної продуктової допомоги від Всесвітньої продовольчої програми ООН, яку проводить БО "Мережа100 відсотків життя" м. Харків".

Де саме видаватимуть допомогу та хто може отримати – читайте за посиланням.

У Харкові "зоозахисник" труїв собак: комунальники звернулися до поліції

До фахівців КП "Центр поводження з тваринами" звернулася харків’янка, чий собака загинув після того, як підібрав на вулиці шматочок їжі. У ній були заховані пігулки. Загалом відомо про загибель ще шістьох собак внаслідок таких дій. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. Харківський догхантер виявився "зоозахисником". Відео – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться